Duidelijk over cliëntonderzoek cryptodienstverleners

NVB publiceert Sector Standaard Cryptodienstverleners

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft een nieuwe ‘Sector Standaard’ voor Cryptodienstverleners gepubliceerd. Deze moet voor meer duidelijkheid zorgen voor cryptodienstverleners bij klantonderzoek door banken.

Cryptodienstverleners met een registratie bij DNB hebben volgens de NVB straks meer duidelijkheid over het klantonderzoek dat nodig is voor het regelen van hun bankzaken. Die duidelijkheid wordt geboden door de nieuwe Sector Standaard van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) voor risicogebaseerd klantonderzoek bij cryptodienstverleners.

Risicogericht klantonderzoek

De Sector Standaard kwam tot stand na een serie rondetafelgesprekken tussen  de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL), een aantal van hun leden, banken en DNB.  Met deze Sector Standaard kunnen banken hun klantonderzoek  risicogericht uitvoeren en weten banken en crypto-bedrijven waar ze aan toe zijn en welke vragen ze kunnen verwachten.

Nederlandse Vereniging van Banken, Meer duidelijkheid voor cryptodienstverleners bij klantonderzoek door banken, november 2023 (NL en EN versies beschikbaar via deze link)