Contant geld storten bij Rabobank fors duurder

‘Samen het misbruik van contant geld tegengaan’

De Rabobank verhoogt voor zakelijke klanten de tarieven voor het storten van biljetten van 200 en 500 euro. Voor het storten van deze biljetten betaalt een ondernemer met ingang van 1 oktober 2021 5 euro per biljet.

Dit staat in een brief die de bank heeft gestuurd aan haar zakelijke klanten. Als reden voor de forse tariefsverhoging geeft de bank aan dat aan het gebruik van contant geld en met name grote coupures risico’s zijn verbonden zoals witwassen en andere criminele activiteiten. ‘Als u toch grote coupures bij ons afstort zijn wij vaak wettelijk verplicht onderzoek te doen naar het gebruik en de herkomst van de biljetten.’ Aldus de bank, die in de brief aan klanten aangeeft dat hier hoge kosten mee gemoeid zijn. Rabobank raadt ondernemers aan hun klanten per pin te laten betalen en geen grote coupures meer aan te nemen.

Autohandel wil in gesprek

BOVAG, de brancheorganisatie voor de autohandel, heeft aangegeven met de bank in gesprek te willen over de maatregel en zegt MKB-Nederland aan haar zijde te hebben.